ÜRÜN DETAY

Egzotik Kereste Çeşitleri


Fiyat: Girilmedi

Egzotik Kereste Çeşitleri

CİNSİ ÖZELLİKLERİ
LİMBA El aletleri ve makinelerle kolay işlenir. Hafif körleştirme etkisi vardır. Çivileme ve vidalamada ön delme işlemine gerek vardır. Kesilebilir, soyulabilir, yapıştırılması iyidir. Yüzeyler doldurulduğunda iyi cila kabul eder.
Koyu renkli şeritli öz odunu son derecede dekoratif kaplama levha imalinde, kontrplaklarda, mobilya, iç marangozluk işlerinde, tornacılık, oymacılık ve markiteride kullanılır.
 
AYOUS Ayous, kontraplak yapımında, mobilya kısımlarında, karoseri uçak ve resim çerçevesi yapımında, müzik aletlerinde, org ve piyanolarda, protez, ambalaj kapları yapımında ve kağıt endüstrisinde kullanılır.
KESTANE El aletleri ile kolay işlenir .Hafif körleştirme etkisi vardır. Çivilenme , vidalanma , cilalanma ve yapıştırılması iyidir. Rutubetli hallerde metallerle temas ettiğinde korozyona neden olduğu gibi mavi , siyah renklenmeler oluşabilir.
SAPELLİ El aletleri ve makinelerle güçlük çıkarmadan işlenir. Ancak, girift liflilik makinelerle işlemede etkili olmaktadır. Çivileme, vidalama ve yapıştırma özellikleri iyidir, öz odun güç emprenye edilir.
Özellikle üst yüzeylerde kesme kaplama levha olarak mobilyacılıkta, lambri, parke ve kapılarda, binalarda, iç ve dış kısımlarda, uçak, vagon, küçük gemi, keman yapımında, tornacılık ve oymacılıkta kullanılmaktadır.
İROKO El aletleri ve makinelerde kolay işlenir. Ancak, girift liflilik nedeniyle düzgün yüzeyler elde edilmez, kalsiyum karbonat birikimleri kesici kısımların körleşmesine neden olur. Çivileme ve vidalamada ön delme işlemi uygulanır. Tüller ve kalsiyum karbonat birimleri nedeniyle yapıştırma güçtür, sentetik tutkallar kullanılmalıdır. Tornalanabilir, üst yüzey işlemlerinde güçlük çıkarır. Yüzeylerde doldurma ve temizleme yapıldığı taktirde mükemmel bir cilalama mümkün olmaktadır. Odun rutubeti %12'den fazla olduğunda metaller üzerinde korozyon meydana getirmektedir.
MEŞE Orta ile şiddetli derecede körleştirme etkisi vardır.Aletler keskin olmalıdır.Çivileme güç olduğundan ön delme işlemine gerek vardır. Yapıştırılması iyidir,ancak alkali tutkallarla lekelenme gelebilir, renk verilebilir.Yüzeyler doldurulduktan sonra iyi cila kabul eder.Metallerle temasta mavi renk oluşur.
AKÇAAĞAÇ El aletleri ve makinelerle kolay işlenir ve düzgün yüzeyler elde edilebilir.Kesilebilir,soyulabilir,çok iyi çivi ve vida tutar,yapıştırılabilir,renk verilebilir,iyi cilalanır.
DİŞBUDAK İşlenmesi iyidir,körleştirme etkisi orta derecede olup, çivilemede ön delme işlemine gerek vardır. Kolay renk verilir, çok iyi cila kabul eder,kesilebilir, soyulabilir,
yapıştırılması iyidir.Oldukça iyi kurutulabilir. Ancak, yüzeysel, çatlaklara ve yarılmalara dikkat edilmelidir.
IHLAMUR Kolay ve çabuk işenir. Ancak pürüzlü yüzeyler teşekkül etmemesi için ince ve keskin aletler kullanılmalıdır.Tornalanabilir, çivilenebilir, vidalanabilir, yapıştırılması iyidir. Renk verilebilir, cilalanabilir.
KİRAZ İyi şekilde işlenmektedir. Yapıştırılması çivilenmesi, renk verilmesi iyidir, çok mükemmel cila kabul eder. Çarpılmaya eğilimi fazladır. Oldukça hızlı kurutulabilir. Öz odunu orta derecede dayanıklıdır.
CEVİZ Kolay ve düzgün bir şekilde işlenir, düzgün yüzeyler elde edilir. Orta derecede körleştirme etkisi vardır.Soyulabilir, çivileme ve vidalanması iyidir, orta derecede yapıştırılabilir, çok iyi renk verilir ve çok iyi cila kabul eder. Diri odun kolay, öz odun güç emprenye edilir.
ARMUT Biçilmesi orta derecede güçtür. Son derecede iyi tornalanabilir, çivi ve vidayı iyi tutar,iyi yapıştırılır. Özellikle renk verilmesi ve cilalanması iyidir. Siyah renk verilerek abanoz a benzetilir, buharlama suretiyle kırmızımsı kahverengi bir renk elde edilir. Armut ağacından
elde edilen tomruklar mayıs sonuna kadar işlenmelidir. Kesilen kısımlarda çatlama tehlikesi olduğundan havadar bir yerde istif edilmemelidir.
 
KARAAĞAÇ El aletleri ve makinelerle oldukça kolay işlenir. Keskin aletler kullanılmalıdır. Planyalamada güçlükler ortaya çıkabilir, kesilebilir, çivilenme ve yapıştırılma, renk verme ve cilalanması iyidir. Buharlanmış malzeme bükülme özelliklerine sahiptir.